Skötseln av vår fina golfanläggning går i juli och augusti in i ett något lugnare skede, trots att golfsäsongen då brukar vara som mest hektisk. För oss som jobbar med banan ligger fokus nu på klippning och på finishen. I den här ”Hörnan” ska jag berätta om några större åtgärder vi genomfört under våren och början av sommaren. Vidare om rutiner som exempelvis i vilken ordning vi klipper greenerna och när det är dags för nästa vertikalskärning och dressning.

Redan i förra ”Hörnan” i början av juni hade vi en bana som merparten av klubbarna i vår region bara kunde drömma om. Att Hammarö GK var i utmärkt skick så tidigt som i mitten av maj kan vi delvis tacka en ovanligt varm och torr april. Växtligheten är dock inget som sköter sig själv i sådana här torra perioder, det krävde samtidigt att vi måste vattna för fullt. Belöningen visade sig snart, gräset växte så det knakade. Redan i april var vi nere på en klipphöjd av 3,5 mm på greenerna, alltså nästan ”högsommarnivå”. Vi räknar för övrigt med 3,0 mm resten av sommaren, fram till att klubbmästerskapet spelats.

Detta var en del ur ”Jannes hörna – juli 2019”. Du kan läsa hela via länken här nedan!

Om Jannes hörna!

Publicerad: 1 juli, 2019