Lördagen den 27 April träffas vi klockan 12.00 på Hammarö GK

Ni som redan har anmält er eller varit med förut, ta med minst en kompis som får vara med och prova på! Förhoppningsvis får vi fler klubbkompisar när vår kick-off är slut!

Vi hoppas att så många som möjligt tar sig tid att komma för lära känna varandra, golfklubben och juniorverksamheten.  Vad kommer att hända i år – vad är nytt och vad kommer att vara som vanligt?

Filip har många nya idéer för att få juniorerna att trivas och vilja lära sig golf för livet. Många juniorer har inspirerats av Jonas Blixt och ser golfen som sin idrott och för dem finns det mycket bra träning för.

Till sin hjälp för verksamheten har Hammarö GK en PGA tränare, Filip Andersson, Juniorkommittén och alla vuxna som vill bidra till en bra juniorgolf på Hammarö GK.

För att få allt att fungera är det bra att vi denna dag träffas och berättar om årets verksamhet, vår vision, våra värderingar och hur vi alla kan bidra till göra juniorgolf så bra som möjligt.

Det behövs alltid frivilliga till träning, läger och tävling. Det finns alltid erfarna ledare som behöver en hjälpande hand så tveka inte att berätta att du vill hjälpa till.

Golfträning på Hammarö GK är anpassad efter Golfäventyret:

För de allra minsta är man med i Golfkul. Där är det lek och spel på barnens villkor.

Vi har ett härligt tjejgäng som tränar och spelar ihop för att skapa gemenskap

Alla andra grupper är mixade efter färdigheter/hcp och ibland även efter ålder.

Vi har många tävlingar för juniorer på Hammarö GK:

Söndagar är det klubbtävling, samling 16.00 och sen spelar vi efter egen förmåga ett bra sätt att lära sig träffa nya kompisar, lära sig regler och blir en bra golfkompis.

Jonas Blixt – en TÄVLING i PGA stil för alla juniorer, den brukar bli fulltecknad så där gäller det att vara med och anmäla sig i tid.

Teen Cup – en nationell tävling som börjar med klubbkval – Värmlandsfinal- Regionfinal och till slut Sverigefinal. (tävlingen har hetat både Colgate Cup och Skandia Cup men i år heter den Teen Cup).

Vi är även en del av Golfsverige och Värmlandsgolfförbund Junior (VGDF)

Där arrangeras det tävlingar på olika klubbar i Värmland om man vinner så blir man erbjuden spel på regional tour och sen om det går bra finns det nya utmananingar. För mer info se http://www.golfivarmland.se/vgdf-sektioner/vgdf-junior/

Golfläger:

Brukar ha sommarträning, nattgolf mm på klubben.

De som gillar läger brukar även anmäla sig till distriktet för att vara med på fler läger.

Ledrutbildning:

Filip samlar i april/maj alla föräldrar som vill vara ledare för träna tillsammans för att sen kunna hjälpa till att träna juniorerna. Detta är ett bra tillfälle att förbättra din egen golf.

Rangen:

I stället för att sälja lotter mm så hjälper juniorer och föräldrar till med att plocka bollar på rangen.

Detta är en förutsättning för att klubben ska kunna klippa och hålla rangen snygg men också ett bra tillfälle att träffas. Det är också en förutsättning för att få rangekort av Filip för att kunna träna när det inte är träning.

Varmt välkomna till lördagen den 27 april

Filip Andersson tillsammans med juniorkommittén!

Hammarö GK-Det naturliga valet för alla!

Adress: Barrstigen 103

Postnummer: 663 91 Hammarö

Tel: +46 (0)54 52 26 50

Mob: +46 (0) 70 826 20 64

filip@hammarogk.se

Träningsschema för våren 2019.

Grupp
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Söndag
Steg 1 Kl.17:00-18:00 Kl.17:30-18:30 Med ledare och föräldrar Tävling
Steg 2 Kl. 18:00-19:00 Kl.17:30-18:30 Med ledare och föräldrar
Steg 3 Kl.19:00-20:00 Kl.17:30-18:30 Med ledare och föräldrar
Steg 4 Kl. 18:30-19:30
Steg 5 Privatlektioner enligt individuellt schema
Golfkul Kl.17:00-18:00 Med ledare och föräldrar
* Detta schema gäller från den 6/5-6/6.
*Vecka 22 utgår träningarna med Filip.
* Vecka 23 är det ingen träning för Steg 4.
* Vid röda dagar är det ingen träning.

Publicerad: 11 april, 2019